A kekszet ledarálni, majd hozzáadni a cukrot, a darált diót, a kakaót és jól összekeverni. Ezután hozzáönteni a rumot, (v. a rumaromát) és a kávé egy részét. Elkezdeni összegyúrni és a maradék kávét csak apránként adagolni hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta. (lehet nem kell bele az összes kávé) Egy nagyobb sütőpapírt leteríteni, majd jól megszórni kókuszreszelékkel. Ráhelyezni a tésztát, majd kb.fél cm vastagra kinyújtani. A margarint jól kikeverni a cukorral, a kókuszreszelékkel és az ízlés szerinti rumaromával. Óvatosan rákenni a krémet a kinyújtott kekszre, majd a papír segítségével feltekerni. Tálcára helyezni, majd betenni a hűtőbe egy-két órácskára. Ezalatt az ízek összeérnek és könnyen szeletelhető lesz a tekercs.