Desszert könyv

Keksztekercs


Hozzávalók 2 rúdhoz:

50 dkg keksz (háztartási)
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
1 ek kakaó
1 cs vaníliás cukor
1 dl rum (v.rumaroma)
2 dl lefőzött erős feketekávé

Krém:

20 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs kókuszreszelék (10 dkg-os)
rumaroma

A kekszet ledarálni, majd hozzáadni a cukrot, a darált diót, a kakaót és jól összekeverni.
Ezután hozzáönteni a rumot, (v. a rumaromát) és a kávé egy részét. Elkezdeni összegyúrni és a maradék kávét csak apránként adagolni hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta. (lehet nem kell bele az összes kávé)
Egy nagyobb sütőpapírt leteríteni, majd jól megszórni kókuszreszelékkel. Ráhelyezni a tésztát, majd kb.fél cm vastagra kinyújtani.
A margarint jól kikeverni a cukorral, a kókuszreszelékkel és az ízlés szerinti rumaromával.
Óvatosan rákenni a krémet a kinyújtott kekszre, majd a papír segítségével feltekerni.
Tálcára helyezni, majd betenni a hűtőbe egy-két órácskára. Ezalatt az ízek összeérnek és könnyen szeletelhető lesz a tekercs.